Problema mameloanelor crapate in alaptare

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Alăptarea, cea mai sănătoasă hrană pentru nou-născut

Intalnirea cu puiul de om este cea mai mare bucurie pe care o nouă mamă o poate avea imediat după naștere. Totusi, experiența în sine aduce numeroase provocări. Dintre acestea, problema mameloanelor crapate si inflamate in alaptare este des intalnita. Tratate incorect, pot duce treptat la o depresie post-natală destul de serioasă. Puțini dintre noi știu ca este important ca proaspăta mămică să fie informată și pregătită din timp referitor la problemele cu care se va confrunta în această perioadă. Mai presus de orice, ea trebuie să aibă toată grija, sprijinul, iubirea și răbdarea celor din jurul ei.

Avantajele alăptării pentru copil, dar și pentru mamă

Prima și cea mai importantă hrană a copilului, creată natural de corpul mamei este reprezentată de laptele matern. Laptele matern conține sute de celule care întăresc sănătatea și sistemul imunitar al copilului. In plus, compoziția laptelui matern se modifică permanent pentru a răspunde nevoilor micuţului. Acesta are în compoziție proteine, lipide și enzime ce nu se regăsesc în niciun alt aliment. Cu un puternic impact asupra șanselor de supraviețuire, nutriției și dezvoltării copilului, alăptarea reduce considerabil riscul de îmbolnăvire. Totodata, are un impact pozitiv asupra comportamentului, vorbirii și a modului de relaționare ale copilului, în viitor.

Alăptarea îi asigură și mamei o serie de beneficii:  sănătate bună postpartum, contractarea mai rapidă a uterului, dar și arderea grăsimilor acumulate în timpul sarcinii. Prin intermediul alăptării crește secreția de prolactină, un hormon al relaxării, și de oxitocină, hormonul ce favorizează relaţia afectivă dintre mamă și copil.

Probleme cu care se pot întâlni mamele care alăptează

Deși este cel mai frumos lucru din lume, alăptarea nu înseamnă numai priviri duioase, liniște și conectare plină de dragoste. Atașarea incorectă la sân a copilului și presiunea exercitată de laptele matern acumulat progresiv în sâni, pot provoca dureri și chiar răni la nivelul mameloanelor care crează un disconfort uriaș pentru mamă.
Problema mameloanelor crapate in alaptare, cât și eforturile depuse în adaptarea la acest nou stil de viață pot descuraja mamele. In acelasi timp, lipsa unor soluții profesioniste care să vină în ajutorul unor astfel de probleme generează frustrări și neputințe care favorizează renunțarea la alăptare.

In urma unui studiu efectuat de American Academy of Pediatrics s-a dovedit că peste 27% din eșantionul format de mamele care alăptează au renunțat la hrănirea naturală a copilului lor în urma experientelor neplăcute și dureroase de care au avut parte în timpul alăptării.

PharmaGel Breast Discs: Un ajutor eficient în tratarea mameloanelor

Pentru ca alăptarea să rămână aliatul natural perfect pentru sănătatea copilului și a mamei, PharmaGel Breast Discs ajută la tratarea ragadelor, inflamatiilor si durerilor mameloanelor. Prin intermediul senzației de răcorire transmisă pielii, aplicarea acestor dischete pe mameloanele îndurerate crează un mediu optim pentru vindecarea pielii  si actioneaza ca o bariera antimicrobiana. Pe lângă asigurarea unei bune igiene a mameloanelor rănite, discurile pentru sâni PharmaGel redau hidratarea naturală a pielii.

Într-un studiu aplicat pe 106 mame care alăptează, participantele care au folosit PharmaGel Breast Discs au simțit o reducere semnificativă a durerii si vindecarea rapida a ragadelor.

Datorita unor beneficii multiple si rapide dupa utilizarea dischetelor PharmaGel, mamele au simțit ulterior un confort considerabil în alăptare. Orice alt tratament a fost oprit mai devreme decât se așteptau.

Cea mai bună alegere naturală

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea hrănirii cu lapte matern și după diversificarea alimentației, până la cel puțin 2 ani ai copilului. Avantajele alăptării sunt nenumărate pe termen lung și asigură un start sănătos în viață pentru micuț. Chiar dacă pentru mamă aceasta poate fi dificila inițial, ea se va adapta treptat la această practică. De aceea, recomandam  PharmaGel Breast Discs  ca o solutie blanda la problema mameloanelor crapate si inflamate in alapatare. Discurile cu hidrogel vindeca inflamatiile si amelioreaza semnificativ durerea.  Astfel, alăptarea devine în scurt timp un moment de pus la suflet!

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 4 =