Tratarea cicatricilor si vergeturilor cu Kemagel Silicone

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Problema cicatricilor survenite după operațiile de cezariană

A da naștere unui copil este unul dintre lucrurile care lasă cele mai multe urme pe corpul unei femei. Unele urme nu se văd, dar sunt altele care rămân acolo pentru totdeauna. Cu toate acestea, nimic nu este prea dureros, prea greu sau prea insuportabil, mai ales când după toate acestea, ajungi să ții în brațe viața însăși, cu miros de lapte și piele nouă. Totusi, tratarea cicatricilor si vergeturilor este o preocupare pentru noi, femeile.

Nașterea prin operația cezariană

În România, 4 femei din 10 nasc prin cezariană, ceea ce ne trimite direct pe locul 3 în Europa în ce privește numărul mare de operații de cezariană efectuate. În multe cazuri, este făcută la cerere, din diverse motive: teamă de naștere naturală și implicațiile ei, travaliu lung și dureros etc. Pe de altă parte, este imperios necesară din punct de vedere medical, pentru sănătatea mamei și a copilului, din motive precum: poziția copilului nu este compatibilă cu nașterea naturală, travaliul nu evoluează pozitiv spre o naștere naturală, greutatea estimată a copilului este prea mare etc. Indiferent de temei, cezariana ajută mamele să nască în siguranță.

Ca orice intervenție chirurgicală, aceasta prezintă și riscuri. Printre altele, ea poate determina probleme în alăptare, întrucât copilul este adus mamei cam la 12 ore după operație, lăsându-i aceasteia răgaz pentru recuperare. In tot acest timp, colostrul și primul lapte ar fi trebuit deja supt de nou-născut. În plus, operația de cezariană presupune o perioadă îndelungată de recuperare post-operatorie. Dar aspectul cel mai vizibil în urmă acesteia este cicatricea inestetică.
Proaspetele mămici își recapătă cu greu încrederea în sine. Majoritatea simt că nu vor mai avea aspectul de dinainte de gravidie, fapt ce ridică serioase probleme emoționale. Acestea, alături de alte inadaptări la noul statut, duc către o depresie postnatală.

Tratarea cicatricilor și a vergeturilor

În scopul îngrijirii post-traumatice a cicatricii recente sau mai vechi, in special a celei provocate de operația de cezariană, există o soluție cu adevărat eficientă. Aflat în componența setului pentru alăptare MotherKit, Kemagel Silicone este un gel siliconic cicatrizant cu acțiune topică avansată.  Acesta ajută la îmbunătățirea aspectului fiziologic și estetic al mai multor tipuri de cicatrici, provenite în urmă operațiilor, traumatismelor variate, rănilor sau arsurilor. Mai mult decât atât, Gelul Kemagel Silicone nu ar trebui să lipsească din trusa medicală a oricărei mămici, fie că a născut prin cezariană sau pe cale naturală. Gelul cicatrizant este ideal și pentru refacerea cicatricii apărute în urma procedurii de epiziotomie. Este, așadar, un aliat important în tratarea cicatricilor, dar si a vergeturilor. Acționează pozitiv în netezirea vergeturilor, ce apar în urma întinderii excesive a pielii, datorate de schimbările bruște de greutate a mamei.

Este bine de reținut că acesta netezește pielea afectată de cicatrici și vergeturi, reducând decolorarea asociată cu cicatricile. De asemenea, înmoaie și elimină cicatricile cauzate de operația de cezariană, îmbunătățind elasticitatea pielii, fără să o macereze.

Aplicându-se cu ușurință pe majoritatea zonelor corpului, gelul cicatrizant prezintă o peliculă de silicon care se usucă rapid și care este rezistentă la spălare, reprezentând o puternică barieră anti-microbiană. Necesită un timp scurt pentru a se usca, după care poate fi acoperit cu produse cosmetice sau îmbrăcăminte.

Studiu clinic aplicat pe pacienți

Pentru a i se dovedi eficiența, s-a efectuat un studiu clinic pe un grup de pacienți care au suferit intervenții chirurgicale în ultimele 10-21 de zile, în urma cărora au rămas cu cicatrici semnificative. Pacienții au aplicat gelul siliconic de două ori pe zi în zona afectată, timp de 3 luni. Au fost ținute sub observație și evaluate pigmentația, elasticitatea, vascularizația, dimensiunile cicatricilor, dar și eventualele dureri sau efecte de prurit. Monitorizarea evoluției cicatricilor s-a realizat prin intermediul fotografiilor care au surprins felul în care arată cicatricea înainte și pe parcursul aplicării gelului siliconic.

În urma acestei utilizări, s-au observat numeroase schimbări ale aspectului cicatricii. Dimensiunea acesteia s-a redus considerabil, iar hiperpigmentarea de gradul 3 a fost redusă la normal după 2 luni de tratament în majoritatea cazurilor. De asemenea, zonele erau vizibil mai puțin vascularizate decât la începutul tratamentului, iar pielea nu mai era la fel de strânsă în jurul cicatricii.

Un aspect fizic estetic înseamnă o stare mai bună pentru mămică

Pentru o bună recuperare pe plan fizic a cicatricilor, dar și a vergeturilor, gelul Kemagel Silicone din setul MotherKit aduce schimbări notabile în ce privește aspectul acestora. Este adevărat că dacă te simți bine fizic, atunci ai și o stare psihică foarte bună, lucru foarte important în recuperarea postnatală a mămicilor. Ele au nevoie vitală să-și recapete încrederea, în aceeași măsură în care au nevoie de  susținere, răbdare și iubire din partea celor din jur. Folosirea produselor din setul de alăptare MotherKit promite – și se ține de cuvânt – că va aduce beneficii reale și schimbări care să le ajute să își facă bine treaba de mămică.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =