Hidrogelul medicinal in tratarea ranilor si aplicatiile sale

Ce este hidrogelul?

Hidrogelul este o nouă tehnologie medicală de vindecare a arsurilor, dar și a altor tipuri de răni, presupunând o rețea tridimensională de polimeri pe bază de apă. Acesta încurajează formarea de noi vase de sânge și de noi straturi de piele, inclusiv de foliculi și de glande sebacee, ce ar putea conduce la o vindecare mult îmbunătățită.
Probabil te întrebi care este mecanismul din spatele acestui material-minune. Nu se știe sigur. Cercetătorii suspectează că hidrogelul (în mare parte alcătuit din apă și dextran dizolvat – o polizaharidă) ar putea prelua celule stem de măduvă osoasă din circuitul sangvin, pe care le-ar pune apoi la treabă în refacerea țesutului epidermic și a vaselor de sânge. Dacă ești curios să afli cum se utilizeaza hidrogelul medicinal in tratarea ranilor, citește mai departe.

Pansamentele sterile hidroactive, una din aplicatiile cu hidrogel medicinal in tratarea multor tipuri de rani

Pharmagel este un pansament steril transparent cu efect răcoritor și calmant, autoadeziv. Substanta activa este hidrogelul (conține 60% apă). Stratul de hidrogel este plasat pe o peliculă de poliuretan semipermeabilă și hipoalergenică ce nu permite apariția bacteriilor. Aplicarea sa creează un mediu umed, potrivit pentru tratarea rănilor cronice, ajutând astfel la vindecarea rapidă. Un avantaj major este acela că pansamentul cu hidrogel nu aderă la plagă. Se îndepărteaza atraumatic, iar faptul că este transparent ajută la monitorizarea rănii. Așadar, nu se dizolvă prin exsudatul absorbit al plăgii, favorizând formarea de țesut nou în timpul fazei de granulație. Mai mult decât atât, fiind biocompatibil, permite trecerea liberă a gazelor și a vaporilor de umiditate, protejând pielea împotriva macerării.

Indicațiile în utilizarea Pharmagel, prețioase și de luat în calcul

Pansamentul cu hidrogel este indicat în tratarea rănilor cronice, greu de vindecat (escare, plăgi neinfectate, superficiale sau adânci), în faza de granulație sau epitelizare. Datorită structurii tridimensionale și a conținutului mare de apă, Pharmagel este recomandat pentru utilizare în debridare sau pentru arsurile de gradul II. Acesta nu trebuie însă utilizat în răni infectate și nici la arsuri de gradul III. Totodata, nu este indicata aplicarea pe răni exsudative sau pe mușchi, oase sau tendoane expuse.

Hidrogelul medicinal, solutia perfectă in tratarea ragadelor

Alăptarea este un proces ce necesită o acomodare lină, cu multă răbdare și dragoste. Pe parcursul acestuia pot apărea diverse provocări sau obstacole. Acestea ce pun în dificultate proaspăta mama, determinând-o chiar să renunțe la alăptare. Mamicile au parte de disconfort sau durere în cadrul sesiunilor de hrănire la sân. Pentru a ajuta mamele să ușureze considerabil aceste neplăceri în asigurarea unei hrane naturale (indicate în creșterea bebelușilor până la minim doi ani), s-a gasit o solutie inedita. Din categoria hidrogelul medicinal in tratarea ranilor si aplicatiile sale, mentionam tampoanele cu hidrogel pentru sânii afectați de ragade Pharmagel Breast Discs.

Pharmagel Breast Discs rezolvă problema mameloanelor sensibile

Cu un efect calmant instant, acestea se adaptează la orice tip de piele și acționează ca un strat răcoritor și protectiv. Ajută la prevenirea și ameliorarea durerii cauzate de mameloanele iritate și crăpate, afectate de ragade. Au rol antiinflamator și antiseptic, absorb scurgerile și previn apariția bacteriilor. Restabilesc nivelul de hidratare optim al pielii și contribuie la regenerarea acesteia. Vindecarea completă este facilitata de un efect de hidratare optim în zona mamelonului. Un tampon poate fi utilizat timp de 24 de ore, între sesiunile de alăptare. Pentru o senzație intensă de răcoare, discurile cu hidrogel pot fi păstrate la frigider.

Atenționări privind utilizarea discurilor pentru mameloane Pharmagel Breast Discs

De cele mai multe ori, ragadele apar în cazul atașării incorecte a bebelușului la sân. Așadar, este important ajutorul specializat în debutul în alăptare, mai ales atunci când mameloanele sunt crăpate, cu sângerare sau conferă senzația de arsură: în acest caz, este necesară consultarea unui medic sau consultant în alăptare. Când tampoanele pentru sâni sunt utilizate pentru mameloane crăpate sau infecții fungice, trebuie acordată o atenție specială.
Prin urmare, hidrogelul este un tratament pe care trebuie să îl ai în vedere, acest tratament miraculos fiind foarte eficient în a regenera țesut sănătos, fără cicatrice, ajutând vizibil în vindecarea mai multor tipuri de plăgi.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 1 =