Pansamente sterile postoperatorii – 10 avantaje esentiale

Pansamente sterile postoperatorii – 10 avantaje esentiale in practica medicala

Utilizarea unor pansamente sterile postoperatorii in practica medicala reprezinta o alternativa moderna si eficienta la aplicarea traditionala de leucoplast si comprese sterile. Acestea fac munca personalului medical mult mai usoara, astfel incat ingrijirea si vindecarea ranilor dupa orice interventie chirurgicala este accelerata. In plus, aplicarea de pansamente sterile postoperatorii specifice previne numeroase potentiale infectii sau complicatii. De exemplu, un pansament steril postoperator sub forma de film transparent rezistent la apa confera protectie antibacteriana si permite observarea evolutiei ranii.
Asadar, putem spune ca dupa o interventie chirurgicala, aplicarea pansamentelor sterile potrivite poate salva vieti.

Iata 10 avantaje esentiale in aplicarea pansamentelor postoperatorii specifice
  1. Pansamentele sterile postoperatorii sunt impermeabile la lichide, cu rol de bariera antibacteriana. Lasa pielea sa respire, astfel incat sa permita patrunderea oxigenului (necesar procesului de regenerare al tesutului). Daca rana are exsudat sau lichid, aplicarea unui pansament postoperator cu tampon absorbant permite absorbtia excesului de lichid din rana.
  2. Pansamentul steril transparent este rezistent la apa. In plus, permite monitorizarea atenta a ranii, astfel incat riscul de cangrena este redus la minimum.
  3. In tratamente postoperatorii unde este necesara adiminstrarea medicatiei intravenos, pansamentele moderne sunt prevazute cu o fanta de incizie pe mijloc care permite fixarea sigura a cateterului. Aplicarea unui plasture steril fixare branula sau cateter faciliteaza identificarea eventualelor probleme. De exemplu, deplasarea varfului cateterei sau sangerarile.
  4. Cu ajutorul pansamentelor sterile adecvate, personalul medical evalueaza mai usor evolutia ranilor care se vindeca greu. De exemplu, arsuri de gradul II si III. In general tratarea arsurilor grave implica atentie si ingrijire speciale. Astfel, tratarea necorespunzatoare poate cauza infectarea ranii. Implicit, timpul de vindecare si suferinta pacientului sunt prelungite.
  5. Datorita capacitatii ridicate de absorbtie, pansamentul steril postoperator permite hidratarea optima a pielii ranite. Atunci cand este necesar un drenaj chirurgical, aplicarea pansamentului potrivit faciliteaza eliminarea sigura a excesului de lichid din rana.
  6. Pastreaza umiditatea optima (25-75%) la nivelul ranii, favorizand vindecarea. Regenerarea tesutului afectat este un proces care trebuie sa se intample natural. De aceea, pentru a evita macerarea pielii si lipirea pansamentului de rana, utilizarea unui pansament steril postoperator cu tampon absorbant este necesara.
  7. Materialul netesut sau filmul poliuretanic (plastic moale) din care sunt fabricate pansamentele sterile specifice ingrijirii ranilor postoperatorii sunt hipoalergenice. Pot fi utilizate fara probleme si la pacientii cu piele sensibila.
  8. Marginile adezive si flexibilitatea materialului (netesut sau poliuretan) pansamentelor postoperatorii inlesnesc aplicarea acestora si pe suprafete curbe ale corpului (umar, cot, genunci, calcai, sold).
  9. Nu absorb razele X, astfel incat pacientul poate sa urmeze in siguranta orice investigatie necesara pe parcursul tratamentului.
  10. Se indeparteaza usor si fara durere si nu lasa urme pe piele datorita adezivilor speciali cu proprietati hipoalergenice. Astfel, pacientul este lipsit de eventuale mici traume, iar personalul medical poate schimba pasamentul postoperator ori de cate ori este necesar fara probleme.
Pansamente postoperatorii de la MLM Medical

Fara indoiala, in zilele noastre, pansamentele postoperatorii specifice sunt utilizate intr-o multitudine de specialitati medicale si interventiile chirurgicale aferente. Atat personalul medical, cat si pacientul trebuie sa fie informati despre importanta utilizarii unor pansamente sterile postoperatorii de calitate superioare, cum sunt cele de la MLM Medical. Practic ele eficientizeaza procedura de tratament medical postoperator, cresc confortul pacientului, previn riscul de infectii si complicatii, facilitand totodata economia de timp si bani. Sunt disponibile in diferite dimensiuni, cu sau fara tampon absorbant, astfel incat sa poata fi aplicate pe orice tip de rana/incizie chirurgicala. de 

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 6 =