Tratamentul modern al ranilor adanci, hidrocoloizii

Soluția optimă pentru tratamentul modern al ranilor adanci

Ne bucurăm foarte tare atunci când întâlnim un produs “bun la toate”, pe care îl putem folosi atunci când avem nevoie.  Cu atat mai mult cand vine vorba de tratamentul modern al ranilor adanci in diferite stadii. Să avem la îndemână un tratament modern al rănilor cronice, care promite, prin proprietățile sale hidroactive, o vindecare frumoasă și rapidă, este unul dintre cele mai dorite lucruri atunci când ne referim la diverse plăgi de la nivelul pielii. Știm cu toții sentimentul neplăcut pe care îl dau acestea, singura noastră dorință fiind să treacă cât mai repede, din motive practice dar și de estetică. Pansamentele cu hidrocoloid sunt o astfel de soluție.
Veți afla în continuare care sunt cele mai importante tipuri de răni adanci pe care le puteți vindeca cu aceste pansamente.

1. Terapia umedă a rănilor care se vindecă greu

O modalitate nouă și revoluționară de tratament al rănilor care se vindeca greu, în toate etapele de vindecare (exsudativă, de granulație și de epitelizare) este terapia umedă a plăgilor. Pansamentele cu hidrocoloid sunt cele mai utilizate în aceste cazuri: escare neinfectate, arsuri de gradul I si II, răni ce se vindecă greu, ulcerele picioarelor, ulcerele de presiune, grefe de piele (după finalizarea hemostazei). De asemenea, acestea sunt indicate și în tratarea diferitelor tipuri de răni de granulație, răni cu cruste sau țesut necrozat. In aceste situații, pansamentul previne pierderea vaporilor de apă și rehidratează efectiv țesutul mort, care este apoi îndepărtat prin autoliză. Este contraindicată utilizarea acestor pansamente pentru tratatea arsurilor de gradul III, a rănilor deschise, oaselor, tendoanelor expuse sau a rănilor infectate.

2. Cicatrizare estetică și vindecare în condiții de siguranță

Pansamentele Pharmacoll cu hidrocoloid asigură controlul excesului de exsudat din plagă. Totodata, mediul umed ajuta la producerea unei cantități de colagen care duce la cicatrizarea estetică a rănii. Mai mult decât atât, aplicarea lor reduce inflamația și durerea de la nivelul plăgii, dar și riscul alergiei și mirosul asociat. Hidrocoloidul autoadeziv din compoziție este hipoalergen, rezistent la apă, bacterii și viruși, cu proprietăți absorbante.

3. Protecție antimicrobiană non-invazivă zile la rând

Dacă sunteți curioși cum funcționează, hidrocoloizii se transformă în gel și formează un mediu umed la nivelul plăgii, cu efect stimulant asupra granulației și epitelizării. Datorită cantității mari de absorbție, se va reduce schimbarea frecventă a pansamentului, acesta putând fi menținut pe plagă 3-7 zile. Mai mult, pentru că este ușor transparent, permite examinarea plăgilor fără a se înlătura.
Pansamentele Pharmacoll protejează rana de umiditate, accelerează procesul de vindecare prin asigurarea unui mediu ideal pentru formarea țesutului de granulație. Un atu în plus este faptul că sunt flexibile și confortabile, mulându-se ușor pe conturul corpului. Fiind sterilizate prin radiații și ambalate individual, se asigură condiții maxime de igienă în utilizare.

Așadar, pentru o bună tratare a rănilor cronice, pansamentele hidroactive Pharmacoll se pot folosi cu încredere. Absorbând exsudatele din plagă și formând gelul (care susține granulația și epitelizarea țesutului), se împiedică astfel aderarea pansamentului la plagă și se poate îndepărta fără durere și fără a se deteriora țesutul epitelial sau granulația. Prin prezentarea unui nivel superior de igienă și protecție antimicrobiană, Pharmacoll reprezintă cea mai sigură alegere în tratarea multor rani adanci.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =