Mother Kit set alaptare si bagajul de maternitate

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Cum te pregătești pentru cel mai aștepat drum

Nașterea unui copil marchează începutul unei noi vieți: atât cea a copilașului, cât și a familiei în care acesta vine, întrucât viața niciunuia dintre membri acesteia nu va mai fi la fel ca înainte. Asadar, dorim sa va povestim in continuare despre utilitatea si beneficiile Mother kit set alaptare.

Bagajul pentru maternitate este unul din acele lucruri importante de care viitoarea mamă trebuie să se ocupe cu mare atenție și responsabilitate, având în vedere că acele momente minunate vor fi și pline de încercări – complet naturale în orice proces de acomodare la noi circumstanțe. Debutul alăptării, atașarea corectă la sân, toaleta buricului și celelalte îngrijiri care îl vizează pe nou-născut pot da multe semne de întrebare și dificultăți proaspetei mămici, mai ales că, până și cu cele mai adecvate informații și pregătiri prealabile pentru „mămicenie”, tot vor exista surprize sau întâmplări neașteptate. 

Înainte de a pregăti bagajul, este bine ca mama să se intereseze de regulile pe care spitalul în care va naște le are cu referire la obiectele pe care aceasta are voie să le ia înainte de a naște. Este recomandat ca mămica să pregătească două genți separate, una pentru ea și una pentru bebeluș, amândouă să fie compartimentate, ușor de manevrat și bine organizate, pentru a evita riscul de a nu găsi lucrurile de care este mare nevoie, la timp. De asemenea, este bine fie așezate în funcție de priorități și de lucrurile absolut necesare de care va avea imediată nevoie.

Iată ce ar trebui să conțină, în mare, bagajul pentru nou-născut:

– câteva rânduri de hăinuțe pentru nou-născuți: body-uri, salopete, căciulițe, șosete, botoșei, de preferat din bumbac pentru a evita alergiile și iritațiile. Este bine ca acestea să fie spălate înainte cu un detergent hipoalergenic;

– scutece mărimea zero (pentru nou-născuți);

– pudră și cremă împotriva iritațiilor de scutec;

– șervețele umede;

– pătură și cearșaf pentru pătuțul din maternitate;

– câteva prosoape și un șampon pentru bebeluși;

– pompiță de nas și ser fiziologic;

– comprese sterile și o soluție cutanată pentru toaleta buricului.

– o jucărie;

– landou sau scoică pentru întoarcerea acasă.

În ce privește bagajul pentru gravidă, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care viitoarea mămică le va avea în vedere:

– documentele: cartea de identitate (original și copie), dosarul medical cu analizele efectuate în timpul sarcinii, adeverință de la angajator care dovedește plata asigurării medicale (în cazul în care alegi să naști într-un spital de stat), polița de asigurare medicală.

– cămăși de noapte și sutiene adaptate pentru alăptat;

– halat de baie și papuci de casă;

– șosete și lenjerie intimă comodă;

– prosoape

– haine pentru ieșirea din spital;

– obiecte de igiena personală: pasta și periuta de dinți, șampon, gel de duș, deodorant, pieptăn, hârtie igienică, șervețele umede și uscate, aparat de ras, pachete de vată, absorbante și tampoane.

Nu uita de Mother Kit set alăptare

Foarte important pentru un debut lin în viața de mămică este Mother kit set de alaptare care se va dovedi a fi cel mai bun prieten al tău. El conține discurile pentru sâni PharmaGel Breast Discs, care vor proteja mameloanele și vor da o senzație de ușurare a durerilor apărute în urma apariției ragadelor sau a diverselor iritații sau inflamatii datorate procesului normal de adaptare a sânului la funcția de alăptare. Acestea sunt un must-have în bagajul de maternitate și reprezintă un aspect important, mai ales că mămica este predispusă la „baby blues”, depresia postpartum, iar un disconfort în minus o poate ajuta să depășească mai ușor toate celelalte încercări.

Cel de-al doilea produs din kit va ajuta în continuare la creșterea stimei de sine, întrucât Kemagel Silicone pentru cicatricea în urma nașterii de cezariană sau a epiziotomiei (procedura necesară în unele cazuri de naștere naturală) ajută la vindecarea și la schimbarea aspectului neplăcut și a culorii aprinse a cicatricii, dar va contribui și la diminuarea semnificativă a vergeturilor apărute în urma întinderii pielii din timpul sarcinii.

Cel mai important pentru proaspăta mămică este echilibrul emoțional în această perioadă și acesta se poate obține numai fiind înconjurată de oamenii cei mai dragi, iubitori și plini de empatie, care vor evita să o judece pe aceasta sau să o supere, pentru că ea este singura ființă care îi poate oferi bebelușului hrana și îngrijirea de care are nevoie, prezența și iubirea ei fiind vitale pentru micuț.

În plus…

Un curs de puericultură poate fi de mare ajutor pentru ambii părinți pentru ca amândoi să fie cât mai pregătiți să facă față provocărilor întâlnite, dar să și știe ce e de făcut în diverse situații, tocmai pentru a da un bun start vieții de familie și a noii formule a acesteia. În familia nou formată este indicat ca membrii să se ajute unii pe alții și să acorde multă răbdare și iubire mai ales mamei, care poate dezvolta o formă de depresie postnatală dacă nu are parte de sprijinul și căldura necesare din partea apropiaților.

Este vorba despre o labilitate emoțională normală după naștere, declanșându-se astfel un amestec de emoții contradictorii. Aceasta afectează aproximativ 10-15% dintre mame, în timp ce 10-25% dintre femei suferă de apatie sau anxietate pe perioada sarcinii.

Prin urmare, pregătirea din timp a tuturor lucrurilor necesare pentru venirea pe lume a bebelușului este deosebit de importantă. Nu uita de Mother kit set alaptare! Așteptarea va fi mult mai plăcută dacă mama va ști că nu a omis nimic, lucrurile absolut necesare pentru ea și bebeluș fiind în bagaj, gata pentru marea și unica întâlnire.

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this post with your friends

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =